30 de maig 2015

ELS NENS I NENES DE P4 HEM ANAT D'EXCURSIÓ AL MAS BATLLORI

El dilluns 25 de maig els nens i nenes de les classes del Tarlà i de la Cocollona vam anar d'excursió al Mas Batllori, a Pujals dels Cavallers. Va fer un dia esplèndid i ens ho vam passar genial! Ens van dividir en tres grups i vam fer rotativament tres tallers diferents: observació de rèptils i amfibis, passejada en un remolc estirat pel tractor d'en Pepito i elaboració de colònia de romaní i farigola. Després vam dinar en el prat davant de la casa i encara ens va quedar molt de temps per jugar en el preciós entorn del mas.
Vam tornar a casa cansats però molt contents!



29 de maig 2015

LES ABELLES BEE-BOTS ARRIBEN AL PARVULARI

Durant aquest mes de maig amb l'arribada de la primavera, el parvulari ha quedat ple d'abelles que s'han passejat per totes les classes i ens han fet treballar de forma molt divertida. Elles són uns robots que fan tot el que nosaltres els manem. Hem de pensar, calcular, observar, comptar, pensar,... per assenyalar-los el camí correcte.
Amb aquests robots en forma d'abella els nens i nenes han après les primeres lliçons de robòtica.


LA VISITA DE LA "MARINA"

Avui, a la classe del Tarlà hem rebut una visita molt especial. Es tracta de la "Marina", una oqueta de poc més de dues setmanes que ens ha portat en Marc Mallorquí de casa dels seus avis. En Marc ens ha explicat que la mama oca va posar diversos ous, que alguns estaven buits i d'altres no, que la "Marina" és la més refeta i que els seus germanets encara estan a la incubadora.
És una oca molt simpàtica, que no s'ha fet gens estranya i s'ha deixat manyagar i alimentar per tots nosaltres. No cal dir que hem passat una tarda molt distreta i divertida.
Moltes gràcies àvia Nuri i avi Quim per deixar-nos a la "Marina" una estona!






26 de maig 2015

ANEM A MARINELAND!

Els nens i nenes de P-5 varem anar el passat divendres 22 de maig a Marineland. Va fer un dia molt assolellat i varem gaudir d'uns grans espectacles. Lleons marins que ballaven, saltaven, i sempre demanaven que els aplaudíssim. Dofins amb salts espectaculars que gairebé feien volar els seus entrenadors. Lloros molt savis que sabien sumar i multiplicar, pingüins divertits, cigonyes, flamencs... També varem  fer un taller on la Mónica, l'entrenadora d'en Silver, ens va ensenyar un piló de coses molt interessants sobre els dofins. I per acabar un refrescant gelat!

21 de maig 2015



El dia 11 de maig els nens i les nenes de P-3 vam anar a passar el dia a la granja Mas Suro de Sant Gregori. Vam veure molts animals i un pallasso ens va fer un viatge imaginari al voltant del món.Ens ho vam passar mooolt i moooolt bé.


16 de maig 2015

CAIXES DE LLUM

En David (pare de la Bruna de P5-A i de la Mar de P3-B) ens ha regalat unes caixes de fusta per poder fer caixes de llum per les classes. Hem encarregat a en Xevi (pare de la Queralt de P5-B i de la Ivet de P3-B) que és fuster, que ens convertís aquestes caixes en unes caixes de llum. Ara toca divertir-nos, aprendre geometria i estimular la creativitat i la imaginació tot jugant en la foscor!








10 de maig 2015

L'AMBULÀNCIA

Els nens i nenes de P-5 (Gerions i Pirenes) varen passar una tarda molt divertida i instructiva amb la visita del pare de la Idoia que va venir al parvulari amb una gran ambulància. Ell condueix aquest vehicle que serveix per salvar moltes vides. La rapidesa amb que recull al malalt o ferit i el porta a l'hospital és fonamental. També va ensenyar-nos un número molt important que no hem d'oblidar mai i al que hem trucar en cas d'urgència i si no hi ha cap adult: 


                         

FIRA DE LA CIÈNCIA - P4

El divendres passat, els nens de les classes del Tarlà i de la Cocollona vam anar a la Plaça de la Constitució a fer una sèrie de tallers sobre experimentació científica. Els tallers estaven organitzats per la UdG i dinamitzats pels estudiants de quart curs de Magisteri. Cada classe va realitzar tres tallers diferents: "Es pot veure i tocar el so?", "Experimentem amb la densitat", "Fem bombolles", "Treballem els colors", "Fem anar un vaixell amb un globus" i "Va de rodes". No cal dir que ens ho vam passar molt bé i vam aprendre coses sorprenents!

I aquí teniu un petit vídeo de la jornada!

8 de maig 2015

INTERAULES A P-3

Els nens i nenes de p-3 els divendres el matí hem fet interaules ens hem barrejat les carpes i les mosques del mateix color de la taula i hem fet diferents activitats.

Hem treballat els valors, les emocions i el cos i la respiració a través de contes, hem barrejat colors,hem pintat amb pinzells, amb esponges i amb guixos i hem explicat i representat contes populars en patufet, la caputxeta i les set cabretes i el llop.

5 de maig 2015

EL TARLÀ, LA COCOLLONA I EL MUSEU DEL CINEMA

Els nens i nenes de P4 hem anat a fer un passeig per Girona i un taller d'ombres al Museu del cinema. Volíem veure el Tarlà, que aquests dies està penjat al carrer de l'Argenteria, i també la pintura mural de la Cocollona que hi ha a la paret d'un edifici prop de la Devesa. També hem passat pel pont de les Peixateries velles i hem estat una bona estona mirant el riu per tal de veure algun rastre de la Cocollona, tot i que, com ja sabem, només surt les nits de lluna plena...
Després d'esmorzar i esperar que fessin rodar el Tarlà (no ha pogut ser, estava espatllat), hem anat al Museu del cinema on hem fet un taller d'ombres xineses, i hem après una mica la tècnica i el secret.
Ens ha fet molt bon dia i ens ho hem passat molt bé!



SETMANA CULTURAL

La setmana de Sant Jordi sempre és molt especial i l'hem volgut viure amb un munt d'activitats, com la representació de la Llegenda per part dels nens i nenes de P5. Però també hem gaudit de cançons, manualitats, rodolins... Aquí us volem mostrar l'Apadrinament lector: els alumnes de cinquè i sisè han vingut a explicar contes a tots els nens i nenes d'Infantil; el Jocs Florals a la Sala Pujadas i finalment, el conte amb titelles "Un follet en un test" que l'Editorial Cruïlla ha obsequiat als nens de P3. Passeu-ho molt i molt bé!


2 de maig 2015

TEATRE "LA LLEGENDA DE SANT JORDI"

Els nens i nenes de P-5 han representat "La llegenda de Sant Jordi" com a resultat final del projecte de classe, "Fem d'actors, fem d'actrius", emmarcat dins les activitats de la setmana cultural.
La sala Josep Pujadas estava plena de gom a gom i tots varem gaudir d'una gran actuació. 
MOLTES FELICITATS PETITS ACTORS I ACTRIUS!