31 de maig 2016

ANEM A "CAL FERRER" A TREBALLAR LES EMOCIONS

Els nens i nenes de P5 ens ho hem passat molt bé a la casa de colònies "CAL FERRER" de Porqueres. Ha estat la nostra darrera excursió de P5 i del cicle d'Educació Infantil. Allà hem conegut a en Morgat i a la fada Flor de Neu que havia perdut totes les emocions que guardava en una caixa de fusta. Ens ha demanat la nostra col.laboració per trobar l'alegria, la ràbia, la tristesa, la por... En Morgat i els monitors de la casa ens han ajudat a passar diferents proves que ens demanava la fada per recuperar les emocions perdudes i les hem trobat TOTES! 
No sabem si ha estat per la màgia de la fada, però el dinar era boníssim i hem deixat els plats ben escurats.
La pluja també ha fet acte de presència, però just havent dinat i quan acabavem de fer unes boles de fang que amaguen un petit secret: estan plenes de llavors màgiques i si les plantem en un test o jardí un dia germinaran plantes màgiques.

29 de maig 2016

LES BEE-BOTS

Els nens i nenes de P5 han estat tot el curs jugant amb les bee-bots, unes abelles robot, i han après a programar per poder aprendre els primers conceptes de llenguatge computacional i robòtica. Primer ells s'han convertit en bee-bots per entendre com es mouen. Ens ha sorprès amb la facilitat que assolien aquests conceptes i aprenien a programar-les.
També podeu trobar en aquest enllaç un joc d'ordinador per jugar a programar.

BOTLOGIC





26 de maig 2016

EXCURSIÓ DE P3 A LA GRANJA

Ahir els nens i nenes de P3 vam anar d'excursió a la granja-escola "El Molí Nou de Calabuig". Ens va fer un dia fantàstic i ens ho vam passar genial. Vam poder observar i tocar diferents animalets: gallines, pollets, galls d'indi, conillets, ovelles, cabres, porcs, cavalls, ànecs i oques, un paó i un ruc. També els hi vam poder donar menjar.
Vam dinar al menjador de la granja i després vam poder jugar una bona estona i fer una volta en un carro estirat pel ruc.
Vam tornar cansats però molt contents!


24 de maig 2016

CONTE LA RATETA PRESUMIDA

L'Eduard i l'Eugènia, pares de la Mar de P-5 ens han fet passar un matí molt divertit amb la representació del conte popular "La rateta presumida". La Mar ha fet de narradora i ha dibuixat els decorats que hem projectat a la pissarra digital. L'actuació dels seus pares ha sigut espontània i molt divertida. Ben segur han passat unes llargues i bones estones assajant la representació del conte.

MOLTES GRÀCIES EDUARD, EUGÈNIA I MAR, SEMBLEU GAIREBÉ ACTORS PROFESSIONALS!




23 de maig 2016

FONDUE DE FRUITA I XOCOLATA

L'Andrea (mare de l'Edgar) i la Marilén (mare d'en Marc) han arribat a la classe carregades de fruites molt diferents, unes més conegudes i d'altres no tant. Però els Pingüins saben que tot s'ha de provar i amb la dolça sorpresa que els esperava ningú s'ha resistit i les reserves de fruita s'han esgotat ràpidament: la fruita la menjaven amb una fondue de xocolata. Mmmmmm, que bona!
També ens han recordat que és molt important menjar fruita cada dia.

MOLTES GRÀCIES ANDREA I MARILÉN PER AQUESTA TARDA TAN DOLÇA!

11 de maig 2016

FEM DE CIENTÍFICS!

Els nens i nenes de la classe dels pingüins hem fet de científics. Els pares d'en Marc Mallorquí ens han fet passar una bona estona fent experiments molt divertits. Ells que són científics ens han explicat que calen dues bones qualitats per ser un bon investigador: saber observar i preguntar-se moltes coses. També ens han dit que quan ens equivoquem i un experiment no té el resultat esperat ens ajuda a fer-ho millor la propera vegada. I recordem tots que "la paciència és la mare de la ciència".

MOLTES GRÀCIES QUIM I ESTER!