1 de des. 2017

MANIPULEM AMB ELS COLORS

Aquestes darreres setmanes els nens i nenes de P3 han après moltíssimes coses a través dels colors.
La Paula, l'estudiant en pràctiques de la UdG, els hi ha fet fer uns experiments i unes activitats molt engrescadores per tal de, a través dels colors, treballar les matemàtiques de manera molt divertida. Han estat diverses sessions:

- En la primera, "Pots i botons", els nens tenien potets de diferents tamanys i dels 4 colors bàsics i també botons de diferents mides i d'aquests 4 colors. Se´ls deixava jugar lliurement i s'observava si classificaven, ordenaven, aparellaven....Anàven sortint coses ben curioses i també se'ls incentivava a fer treball cooperatiu.


- En la segona, "Botons i línies", se'ls donava un grapat de botons a cadascú i un paper on hi havia diferents línies traçades. Ha estat una sorpresa veure com seguien les línies amb els botons o com arrengleraven els botons del mateix color que la línia. Sense que les mestres donessin cap consigna.


- En una tercera, "Bufem pintura amb palletes", han gaudit molt fent escampar la pintura pel paper a cop de bufera.


- Després ha vingut la sessió amb la "Taula de llum" i unes bosses tancades amb pintura a dintre que posades damunt la taula permetien fer dibuixos amb els dits i superposar les bossetes i veure que sortien nous colors a partir dels tres colors primaris.


- En la cinquena sessió, "Fem pluja de colors" s'ho han passat genial posant en pots transparents aigua i escuma d'afaitar i tirant-hi gotes de colorant de diferents colors. A dins el pot plovia de colors i aquesta pluja també podia canviar de color si tiràvem dos o més colors del colorant. També han gaudit molt jugant amb l'escuma en unes safates.


- Una altra activitat ha estat fer collarets de colors amb trossets de palletes. N'havien de triar dos i fer el collaret seguint la seriació.


- La penútima sessió ha consistit en tornar a jugar amb els botons però aquesta vegada amb un full on hi havia dibuixats cercles dels quatre colors i de diferents tamanys i els nens podien ignorar-los o utilitzar-los. També han sortit moltes interpretacions diferents i divertides.

-
I el darrer experiment ha consistit en fer dibuixos de colors a la llet que hi havia en una safata. Per això es posen unes gotes de colorant damunt la llet i s'agafa un bastonet de netejar les orelles que prèviament s'ha sucat en sabó de rentar plats. Quan s'acosta el bastonet a les taques de colorant i es toquen  delicadament, el sabó repel la pintura i  apareixen unes formes molt boniques damunt la llet.


Tots plegats ens ho hem passat fantàsticament fent aquests experiments tan divertits!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada