26 de març 2012

AVUI  A LES CLASSES DE P5 HAN VINGUT  EN CAMIL I L'ESTHER AMB ELS SEUS FILLS, LA BLANCA I EN BERNAT. HAN VINGUT VESTITS D' "ARMATS" QUE ÉS L'EQUIVALENT ALS MANAIES DE GIRONA PERÒ ORIGINARIS DE FLIX (TARRAGONA). ENS HAN EXPLICAT QUE ELLS (ELS PARES), DES DE FA MOLTS ANYS, FORMEN PART DELS ARMATS DE LA PROCESSÓ DE SETMANA SANTA I QUE LA BLANCA I EN BERNAT S'HI VAN AFEGIR TAN BON PUNT VAN SER UNA MICA GRANS. A MÉS A MÉS DE SORTIR A LA PROCESSÓ DE FLIX (EL DIVENDRES SANT DE CADA ANY),  TAMBÉ FAN TROBADES AMB ALTRES COLLES D'ARMATS D'ALTRES POBLES, ON CADA COLLA FA UNA EXHIBICIÓ DEL QUE SABEN FER.
PORTEN UNS VESTITS MOLT BONICS, DE COLOR VERMELL I BLANC, AMB CUIRASSA PLATEJADA, ESCUT, CASC EMPLOMALLAT, MITGES BLANQUES I ESPARDENYES I UNA LLANÇA. HI HA ELS QUI TOQUEN LA CORNETA, ELS QUI TOQUEN EL TIMBAL, L'ABANDERAT, EL CAPITÀ, LA SAMARITANA I LA RESTA DE LA COLLA. I DESFILEN SEGUINT DOS RITMES DIFERENTS, EL LENT I EL MÉS RÀPID.
ENS HAN PASSAT UN VÍDEO ON HEM VIST LA PROCESSÓ DE FLIX DE FA DOS ANYS I HAN RESPOST A TOTES LES NOSTRES PREGUNTES. A CONTINUACIÓ HEM CRIDAT ALS NENS I NENES DE P3 I P4 I, JUNTAMENT AMB LES SENYORETES I AMB EN DANIEL, HEM PROVAT DE FER COM ELS ARMATS DE FLIX TOT DESFILANT PEL PATI AL RITME DEL TAMBOR. SEMBLÀVEM UNA PROCESSÓ DE VERITAT!
PER ACABAR, HEM TORNAT A LA CLASSE I EN CAMIL, LA BLANCA I EN BERNAT ENS HAN DEIXAT EMPROVAR ELS SEUS CASCS. ESTÀVEM MOLT ELEGANTS I COFOIS!
MOLTES GRÀCIES CAMIL, ESTHER, BLANCA I BERNAT! GRÀCIES A VOSALTRES HEM CONEGUT UNA TRADICIÓ MOLT BONICA I ANTIGA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada