1 de març 2012

A P5 FEM DE PINTORS COM VINCENT VAN GOGH

CONEIXEU VINCENT VAN GOGH? US AGRADA LA SEVA OBRA? NOSALTRES, ELS NENS I NENES DE P5, ESTEM APRENENT MOLTES COSES D'AQUEST GENIAL PINTOR, TANT DE LA SEVA VIDA COM DE LA SEVA OBRA I ENS ESTÀ AGRADANT MOLTÍSSIM.
EN VINCENT ERA UN PINTOR HOLANDÈS QUE VA VIURE AL FINAL DEL SEGLE XIX I QUE VA PINTAR MOLTÍSSIMS QUADRES DELS QUALS, EN VIDA, NOMÉS EN VA VENDRE UN. AIXÒ EL VA DESMORALITZAR MOLT PERQUÈ, MALGRAT LA SEVA SENSIBILITAT, FORÇA I ORIGINALITAT, NO VA SER GENS RECONEGUT EN EL SEU TEMPS. SORT EN VA TENIR DEL SEU GERMÀ THÉO, MARXANT D'ART, QUE SEMPRE VA CREURE EN ELL I EL VA ANIMAR I RECOLZAR ECONÒMICAMENT I MORALMENT.
TAN POC RECONEIXEMENT, UNIT A UNA MALALTIA MENTAL I A LA SEVA AFECCIÓ PER L'ALCOHOL I POCA CURA DE LA SEVA SALUT VAN FER QUE MORÍS PREMATURAMENT A L'EDAT DE 37 ANYS. EN THÉO VA MORIR POCS MESOS DESPRÉS I VA SER LA DONA D'AQUEST, HEREVA DE TOTA L'OBRA DE VINCENT, QUE EL VA DONAR A CONÈIXER AL MÓN, ACONSEGUINT TOT EL RECONEIXEMENT QUE EN VIDA SE LI HAVIA NEGAT.
NOSALTRES FAREM L'ESTUDI D'ALGUNS DELS SEUS QUADRES MÉS REPRESENTATIUS. EL PRIMER ÉS L'AUTORETRAT. A PARTIR DE L'OBSERVACIÓ DE COM HO FEIA ENS HEM ATREVIT A FER EL NOSTRE PROPI AUTORETRAT. PER AIXÒ ENS HEM AJUDAT D'UNS MIRALLETS, PER VEURE'NS TAL COM SOM I INTENTAR REPRODUIR-HO. DESPRÉS HEM OMPLERT EL FONS COM HO FEIA ELL, AMB TRAÇOS CURTETS I VIGOROSOS.
AQUÍ EN TENIU ELS RESULTATS. NO ENS HA QUEDAT GENS MALAMENT! A QUE ENS ASSEMBLEM?
CANÇÓ: "VINCENT" (STARRY, STARRY NIGHT) DE DON Mc LEAN (CLIQUEU DAMUNT L'ALTAVEU DE LA PRESENTACIÓ PER SENTIR-LA)

1 comentari: