24 d’abr. 2012

LES LLEGENDES DE GIRONA

EL PASSAT DIMECRES, 18 D'ABRIL, LES DUES CLASSES DE P5 VAREM DESCOBRIR LES LLEGENDES QUE S'AMAGUEN AL CASC ANTIC DE GIRONA.
A LA PLAÇA DEL VI, VAM SENTIR LES HISTÒRIES DEL CAP DE L'AJUNTAMENT I D'EN BANYETA. A LA RAMBLA, LA DEL VAMPIR QUE S'AMAGA SOTA LES VOLTES. TOTES ELLES SÓN ESCULTURES MISTERIOSES QUE ENS CONTEN HISTÒRIES DES DE RACONS INSÒLITS.
A L'ARGENTERIA, VAM ESCOLTAR LA LLEGENDA DEL TARLÀ I DESPRÉS ENS VAM DIRIGIR CAP A SANT FELIU PER SALUDAR LA LLEONA. A SANT FELIU, SENTÍREM LA RONDALLA DE SANT FELIU I EL LLADRE.
ABANS D'ARRIBA A LA CATEDRAL, VAM DESCOBRIR PERQUÈ EL CARRER DE LA PUJADA DEL REI MARTÍ, ABANS ES DEIA CARRER DEL LLOP.
FINALMENT, LA CATEDRAL GUARDA MOLTES LLEGENDES, COM LA DE LA SEVA CAMPANA MÉS IMPORTANT: LA BENETA; LA LLEGENDA DE LA MAJORDOMA DE SANT NARCÍS ( L'ESCULTURA ES TROBA DAVANT ELS BANYS ÀRABS ) I LA BRUIXA DE LA CATEDRAL, LA GÀRGOLA MÉS FAMOSA DE TOTES LES GÀRGOLES DE GIRONA.
US VOLEM ANIMAR A DESCOBRIR GIRONA AMB UNS ALTRES ULLS, DE LA MÀ DELS VOSTRES FILLS I FILLES, QUE US EXPLICARAN TOTES AQUESTES BONIQUES LLEGENDES PLENES DE LA HISTÒRIA DE GIRONA I AMANIDES AMB MOLTA FANTASIA.
CANÇÓ "LA COCOLLONA" DE JORDI TONIETTI I IMMA RIU.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada